Voordat ik begin

… wil ik mijn onderwerp van dichtbij meemaken. Want wanneer ik je een beetje leer kennen, zal ik er beter in slagen een treffend portret van je neer te zetten. Ik kom op locatie foto’s maken. Dat betekent dat wanneer je een portret van jezelf wilt laten schilderen, ik jou in je eigen omgeving vastleg. Daar ben je het meest ontspannen en op je gemak. Ook krijg ik zo een beter beeld van wie je bent, wat jou maakt wie je bent en kan ik eventueel wat elementen uit je omgeving verwerken in het schilderij.

Ook voor een (huis)dierenportret gaat mijn voorkeur uit naar het zelf maken van foto’s. Zo kan ik zien hoe je dier is,  dit helpt mij bij het zo treffend mogelijk neerzetten van het portret. 
Mocht dit om welke reden dan ook niet mogelijk zijn, kan ik ook van foto werken.

Let op; als je een foto aanlevert die je niet zelf hebt gemaakt, heb ik altijd toestemming van de fotograaf nodig voordat ik aan de slag ga. Wanneer het om een geportretteerd persoon gaat, heb ik ook de toestemming nodig van die persoon. Noteer de naam van de fotograaf (en/of afgebeelde persoon) en waar je de foto hebt gevonden, zodat ik persoonlijk om schriftelijke toestemming kan vragen. Krijg ik deze toestemming niet, zullen we op zoek moeten naar een alternatief.

Deadlines

Hele korte deadlines kan ik niet accepteren, gezien het per periode sterk kan variëren hoeveel tijd ik overhoud om aan jouw opdracht te werken. Ik houd een maand aan als minimum, gezien een schilderij ook voldoende tijd nodig heeft om te drogen, met name olieverf heeft een lange droogtijd.

Tarieven en aanbetaling

De kosten van een schilderij of tekening zijn afhankelijk van het formaat en materiaal dat je wenst, alsook het al dan niet inlijsten. Voordat ik van start ga, maken we hierover duidelijke afspraken. Ik vraag een aanbetaling van 50% van het afgesproken totaalbedrag. Indien je achteraf niet tevreden bent met het werk, vormt deze aanbetaling de minimale dekking van door mij gemaakte onkosten. Restitutie van deze aanbetaling is niet mogelijk. Besluit je het werk uiteindelijk niet af te nemen, blijft het mijn eigendom en mag ik het eventueel verkopen.

Verzending, kosten en risico

Nadat ik de tweede helft van de afgesproken prijs van het werk heb ontvangen, ga ik over tot verzending. Items worden zeer goed verpakt en goed beschermd, inclusief noppenfolie en karton. Ik probeer zoveel mogelijk van mijn verpakkingen te recyclen om het milieu te helpen beschermen. Ik maak gebruik van de diensten van PostNL, omdat ik in Nederland ben gevestigd. Als u dringend iets nodig hebt, neem dan contact met mij op voordat u een artikel koopt of bestelt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

De verzendkosten, evenals het risico van verzending, liggen bij de opdrachtgever. Ik doe er alles aan om beschadiging van het pakket tijdens verzending te voorkomen.
Ophalen van je opdracht behoort ook tot de mogelijkheden. Neem voor het maken van een afspraak even contact met me op.

Verzendkosten binnen Nederland bedragen:
€11,60 als je ervoor kiest het aangetekend te laten verzenden (verzekerd tot €500);
of €17,45 als je ervoor kiest het verzekerd te laten verzenden (verzekerd tot maximaal €5.500)

De verzendtermijn van je pakket bedraagt 1-4 werkdagen voor kleine schilderijen, maximaal 14 voor grote kunstwerken.
Verzending naar Nederland: 1-3 werkdagen
Verzending naar andere landen binnen West-Europa: 1-4 werkdagen
Verzending naar Oost-Europa: 3-7 werkdagen
Verzending naar de rest van de wereld: 5 – 10 werkdagen

Let op: als het artikel naar het buitenland wordt verzonden, is er een kleine kans dat het tot 6 weken in de douane kan worden vastgehouden. Dit is een risico bij alle pakketten die het land verlaten en zou verder geen problemen moeten opleveren.

Als goederen beschadigd zijn nadat u ze hebt ontvangen, tekent u voor ‘beschadigd onderweg’ of e-mail binnen 24 uur na aflevering.

Behoud van rechten

JonneNabuurs.nl behoudt te allen tijde alle rechten van het werk dat wordt gemaakt en mag het voor alle doeleinden overal publiceren en gebruiken. Het door mij gemaakte werk is voor de opdrachtgever alleen voor persoonlijk gebruik, tenzij vooraf anders schriftelijk overeengekomen.

Terugbetalingen

Neem contact met mij op als u een terugbetaling wenst. Het artikel moet gericht aan mij, in goede staat en in de originele verpakking worden teruggestuurd naar het retouradres. Geen enkel bedrag kan worden terugbetaald totdat ik het artikel in onbeschadigde staat retour heb ontvangen.

Akkoord met deze voorwaarden

Met het laten maken van een werk in opdracht, verklaar je akkoord te zijn met alle beschreven voorwaarden.

Bovenstaande voorwaarden zijn van toepassing op alle schilderijen en tekeningen die ik in opdracht maak.