Met de billen bloot!

15 mrt 2019

Vanaf 27 januari 2019, tijdens het Nationale Rembrandt jaar, komt de NTR in coproductie met Helder, met het nieuwe televisieprogramma Project Rembrandt, waarin in acht afleveringen op zoek wordt gegaan naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland. In aanvulling op de tv-serie ‘Project Rembrandt’ is er ook online een competitie voor (amateur) kunstschilders. De online deelnemers kunnen op deze site masterclasses uit de serie volgen en een bijzondere opdracht uitvoeren waarmee ze kans maken om met hun werk in de tv-uitzending te komen en als jury-lid aan te treden. Voor de speciale opdracht zal Annechien Steenhuizen live poseren en middels een live-stream te volgen en te spreken zijn. (Bron)

Één keer raden wat ik deed in maart… juist! Een portret van Annechien schilderen. Omdat ik nastreef het karakter van de geportretteerde persoon in het portret te vangen, hield ik met name in mijn achterhoofd dat Annechien zichzelf in de livestream omschreef als blij. Ze houdt van de kleuren zwart, rood en groen. Ik ging voor een blije Annechien en gebruikte veel van de door haar geliefde kleuren. Ik koos voor het moment dat zij vol passie vertelde over een dag met de kinderen in het Rijksmuseum. Ze straalde toen ze sprak over haar kinderen. Haar passie (haar kinderen), haar blijheid die je niet ziet wanneer ze het nieuws leest. Deze wilde ik vangen in dit portret.

Helaas werd mijn portret niet geselecteerd, maar ik ben een ervaring rijker! De lieve woorden die ik heb mogen ontvangen zijn bemoedigend en geven me een extra boost om door te blijven gaan met wat ik zo graag doe!